Музей авіації планують створити в будинку Сікорського

Києвознавець С.Вакулишин на сторінках «Вечірки» висловив стурбованість тим, що в результаті реконструкції столиці може зникнути будинок на вул. Ярославів Вал, 15-б, в якому народився всесвітньо відомий авіаконструктор Ігор Сікорський.

Начальник Головного управління культури й мистецтв С.Зоріна з цього приводу пояснює таке. Відповідними службами Київської міської державної адміністрації було здійснено обстеження цієї споруди. З’ясувалося, що будинок загальною площею 1460 кв.м. потребує реконструкції та виконання значних за обсягом будівельних робіт.
Київською міською державною адміністрацією видано розпорядження від 03.06.05 р. №927 «Про дозвіл на виконання робіт з  проектування та реконструкцію будинку на вул. Ярославів Вал, 15-б, у Шевченківському районі», згідно з яким Державне територіально-галузеве об’єднання «Південно-Західна залізниця» отримало дозвіл здійснити за рахунок власних коштів проектування та реконструкцію цього будинку для створення у ньому Музею авіації ім. І.Сікорського.
Оскільки Музей авіації ім. І.Сікорського планується створити як відомчий, а в підпорядкуванні Головного управління культури і мистецтв перебувають музеї, які належать до комунальної власності територіальної громади міста Києва, то вирішення питань, пов’язаних із створенням вищезгаданого музею, виходить за межі компетенції Головного управління культури і мистецтв.