Мордобою не вийшло

Близько ста учасників з обох сторін зібрали вчора пікети біля Російської амбасади, організовані непримиренними опонентами – Всеукраїнським громадським об’єднанням «Свобода» та Конфедерацією російських громад України. Мітинг було приурочено до візиту в Україну Президента Росії.

Ні легкий морозець, ані кілька десятків правоохоронців не змогли остудити гарячих голів. Тому й не дивно, що акція скидалася на боксерський поєдинок, щоправда, до рукоприкладства справа  не дійшла.
Першого «удару» завдали прибічники російського блоку. Завдяки церковному співу черниць-послушниць їм вдалося заглушити викрики націоналістів. Проте останні не залишися в боргу. За допомогою двох мегафонів звукова перевага перейшла на їхній бік.
А з приїздом народного депутата від Партії регіонів Олександра Чорноморова  з кількома  потужними колонками про те, що відбувається, тут уже могли чути не лише працівники посольства, але й, мабуть, студенти-архітектори сусіднього «КІСІ». Щоб хоч якось привернути до себе увагу журналістів, активісти «Свободи» розвернули чималий національний прапор, який перекрив усі підступи до будівлі...
Прибічники візиту Президента Росії закликали владу підписати нову домовленість по Чорноморському флоту та створити Союз з Росією.
«Свободівці» ж заочно радили Володимиру Путіну на зворотній дорозі прихопити з собою Віктора Януковича.