Придурюється, бо хоче свята

Актор, режисер, сценарист, лідер комік-трупи «Маски» Георгій Делієв презентував свій другий сольний альбом «Дубда». Крім того, у торговельно-розважальному комплексі «Арена» відкрилася персональна виставка Делієва «Художник і час».

Георгій малює з дитинства. Рік навіть працював архітектором. «У цій професії мене цікавили питання дизайну і композиції, – розповідає артист. – Я люблю живопис. Як і література, це один із найпростіших способів реалізації у мистецтві, бо художник ні від кого не залежить». Делієв малює пастеллю та олією. Деякі картини створені в Одесі, у домашній майстерні, а інші – у Мексиці та Нідерландах. Є у Делієва персональний агент, який займається продажем його картин. Роботи вкрай різняться: від комічних і навіть гротескних до ліричних. «Глядач може оцінювати виставку як шлях, пройдений мною у просторі візуальної творчості, – пояснює майстер. – Звідси й назва – «Художник і час», яка відображає рух, зміну і суть авторських вражень».
У збірці «Дубда» тринадцять композицій. Слова і музика написані Георгієм Делієвим у різний час і у різних країнах. Записував їх автор на ноутбук. Аранжування зробив  в Одесі Костя Пінчуковський, давній друг Делієва. Комік-трупою «Маски» Георгій керує вже двадцять років. Періодично виступає у спектаклі Слави Полуніна «Snow show».
Три пісні «Дубди» виконані разом із одеською групою «Качели-Качели». Одна написана Борисом Барським. Бонус альбому – композиція «Тумба-бугі», яку Делієв виконав у дуеті з Оленою Вінницькою. За неї на фестивалі «Пісня року» у Києві Георгій отримав премію.
Делієв планує й надалі співпрацювати із Вінницькою. Зокрема, в одній з новорічних програм вони заспівають композицію з мультфільму «Бременські музиканти».
Ще Георгій мріє попрацювати із Джекі Чаном та Джимом Керрі. Каже, любить грати жінок: «Бо чим більше комедійна роль відрізняється від реальності, тим легше її виконувати».
Представив Делієв і третій відеокліп – на нову пісню «Я реальний придурок». Зйомки проходили у нічній Одесі, на Дерибасівській, Грецькій, Єкатерининській. Георгій – і режисер ролику, і його головний персонаж.
«У житті я зовсім не такий придурок, як на сцені чи на екрані, – пояснює Георгій. – Хоча, звісно, трапляється всяке. Іноді і в житті придурююся, адже усі ми хочемо перетворити життя на свято. Не можу позбавитися іронії, навіть коли говорю на серйозні теми. Можна було б назвати пісню «Я реальний дурак», але це – занадто глибоко, ніби я хвалюся. Ще не дослужився до цього звання. А слово придурок – не затаскане. І відповідає моїй сутності. Але багато людей бачать у цьому себе».