Ліжка горіли від недопалків

У одній із квартир житлового будинку на проспекті Свободи, що в Подільському районі, сталася пожежа, винуватцем якої був сам господар. Повернувшись додому в нетверезому стані, він заснув на ліжку із цигаркою в руці. Уночі дружина прокинулася від різкого запаху диму. У кімнаті, де спав її чоловік, було сиво.

Перелякана жінка намагалася якомога швидше загасити полум’я й урятувати горе-пияку. Вилила на тліюче ліжко відро води. Утім, 51-річного чоловіка врятувати так і не вдалося. Він отруївся чадним димом.

А от печерянину, який мешкає на вулиці Звіринецькій, залишитися в живих просто пощастило. Завдяки сусідській пильності власне ліжко чоловіка не стало для нього домовиною. Відчувши запах диму й установивши, з якої квартири він поширюється, люди вибили двері. У кімнаті горіло ліжко, на якому лежав господар приміщення. Чоловіка негайно винесли на вулицю, а полум’я загасили. Уже на свіжому повітрі людям вдалося привести до тями свого горе-сусіда. Причина займання пожежі – паління в ліжку.

За повідомленням Головного управління МНС України в місті Києві, лише за останній тиждень у столиці загинуло чотири особи, причиною смерті яких була переважно необачність під час паління в нетверезому стані.