Розпорядження від мера

Попри протистояння у Київраді і незадоволення киян підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги, життя у столиці не припиняється. А міський голова одне за одним видає розпорядження.

Каналізація матиме колектор

У Голосіївському, Печерському, Шевченківському та Подільському районах побудують другу нитку головного міського каналізаційного колектора. Побудують також Південно-Західний каналізаційний колектор у Голосіївському та Солом’янському районах. Після будівництва колектора генпідрядник відновить благоустрій зеленої зони, покриття проїзної частини та тротуарів.

Схили потребують зміцнення

На схилі на вулиці Героїв Оборони, 11, у Голосіївському районі посилилися зсувні процеси. Тому комунальне підприємство «Спеціалізоване управління протизсувних підземних робіт» визначено замовником робіт зі зміцнення цього схилу. Генеральну проектну організацію оберуть на тендерній основі. Роботи передбачено розпочати 2008 року – коли вже буде затверджено проект, кошторис, а також отримано відповідні дозвіл та ордер.

Виконання перевірить скаржник

Реакцію оперативної інформаційно-довідкової служби «call-центр» на свої скарги мешканці столиці зможуть контролювати особисто. Віднині зауваження киян щодо проблем з подачею тепла, гарячої та холодної води, електроенергії, обслуговування ліфтів тощо зніматимуть з контролю київської влади лише тоді, коли громадяни, які зверталися зі скаргами, поставлять особистий підпис на акті про виконані роботи.

«Київводоканал» перевірять

Столична влада перевірить обсяги виконаних робіт на окремих об’єктах, які у 2005-2006 роках за рахунок міського бюджету зводив «Київводоканал». Йдеться про 11 об’єктів, на яких буде проведено контрольні обміри. По кожному з них фахівцям служби «Київдержекспертизи» буде надано основні документи – проектно-кошторисну документацію, акти приймання виконаних проектних робіт, довідки про вартість цих робіт і витрат, робочі креслення та локальні кошториси, договори між замовником та генпідрядником тощо. Експерти побувають на кожному об’єкті й співставлять фінансові документи з реальним станом речей.

Незаконно таки будують

КМДА продовжує виявляти факти незаконного будівництва житла на території міста. Так, було встановлено, що ТОВ «Іскра-2» незаконно залучало грошові кошти фізичних осіб на зведення будинку на проспекті Лісному. При цьому забудовник не мав дозволу на проведення відповідних робіт та інших погоджувальних документів. А вказана ділянка за рішенням Київради належить до зеленої зони і у власність названого товариства не надавалась.

Школа майбутнього

У Дарницькому районі столиці планується будівництво «школи майбутнього», зведення якої профінансує держава, – приблизно на 120 млн. грн. Це буде заклад не менш ніж на 1200 учнів: з басейном, сучасним комп’ютерним класом, спортивним майданчиком, актовим залом та іншою розвиненою інфраструктурою.

Вшанують достойників

На виконання рішення Київради, яка ухвалила вшанувати пам’ять видатних жителів нашого міста, у столиці буде встановлено меморіальні дошки – відомому журналісту Георгію Ґонґадзе – на фасадах будинку №69/7 на вул. Червоноармійській і будинку №27а на Хрещатику, видатному економісту і політику Вадиму Гетьману – на фасадах будинку №1 на вул. Межигірський та будинку №13 на вул. Суворова, а талановитому драматургу Олексію Коломійцю – на бічній стіні будинку №21 на Хрещатику. Виготовлення та встановлення меморіальних дошок доручено забезпечити Головному управлінню охорони культурної спадщини.

Відомче буде комунальним

Ухвалено рішення про передачу до 1 січня 29 відомчих житлових будинків у комунальну власність Дніпровського району, 48 будинків у власність Святошинського району. До кінця року також має завершитися прийняття відомчого житлового фонду в Голосіївському районі.