«Святі Миколаї» при мандатах

Традиції обдаровування дітей у день Святого Миколая за останнє десятиліття так увійшли у нашу звичаєвість, що навіть народні депутати у ці складні сесійні дні не забули про дарунки для малечі. Ми поцікавилися у декого з народних обранців, що й кому вони даруватимуть.

Максим Луцький з фракції Блоку Юлії Тимошенко у цей день завжди дарує подарунки дітям-сиротам, придбані за власні кошти. Його помічниця заздалегідь підготувала перелік необхідних подарунків для вихованців дитячого будинку в Чернівецькому районі. Депутат особисто вручатиме їх дітлахам.

Для  регіоналки Ганни Герман  це свято  пам’ятне ще й тому, що її батько Микола і сина Ганни Миколаївни теж звати Миколою. У родині Герман завжди дітям у цей день дарували подарунки «маленькі, скромні, – наприклад, панчішки, шкарпетки, мандарини, цукерки». У школярки Герман був однокласник, син директора школи, який  ніколи не отримував дарунків. Хлопчик був найнещаснішою дитиною в цей день, пригадує пані Ганна. 2003 року неподалік від німецького  посольства у Києві, ввечері, саме в день Святого Миколая Ганна Герман знайшла жіночий елегантний позолочений  годинник. Власниця його досі не відгукнулася, тому Ганна Миколаївна вирішила подарувати дівчинці-сироті з Львівської області, яка навчається у сьомому класі.

Б’ютівець Володимир Ткаченко: «Коли був маленьким, головним подарунковим святом був Новий рік. Одного разу мені, восьмирічному, батьки подарували справжні ковзани, я був на сьомому  небі від щастя. У нинішніх дітей більше нагод для отримання подарунків і подарунки цінніші. І це добре. Утім, не слід забувати, що сьогодні багато тих, хто позбавлений дитячих радощів або суттєво ними обділений. Я цього не забуваю, тому  тісно співпрацюю з фондами підтримки хворих дітей – «Логос» і «Надія», разом організовуємо свята для них».

Євген Філіндаш із фракції соціалістів також вважає головним святом Новий рік, але своєму маленькому племіннику не забуває 19 грудня зробити приємність. Обов’язково сюрпризну, тому волів би не розкривати секрет.

Б’ютівець Руслан Лук’янчук своїй дитині минулого року від імені Святого Миколая подарував дитячу біблію, пазли, конструктор. «І цього року мій 13-річний Роман отримає оригінальний подарунок. Скажу який, після того, як подарую».

Володимир Малінін