«Прейскурант» на зірок

Не секрет, що співаки, музиканти й артисти за час новорічних та різдвяних свят охоче поповнюють свої гаманці за рахунок охочих до розваг росіян.

Зірок російської естради розподілили на чотири цінові категорії. Скажімо, Алла Пугачова, Андрій Макаревич і Борис Гребенщиков на корпоративах не працюють, бо поки нема клієнта, який запропонував би таку ціну, від якої вони просто не змогли б відмовитися.

Найдорожча категорія з «доступних» зірок коштує від 50 тисяч доларів за вечір. Це Софія Ротару, Валерій Леонтьєв, Вєрка Сердючка, Філіп Кіркоров. До тієї ж категорії належать розкручені молоді гурти «Корни» і «Фабрика». Але головна інтрига Нового року, на думку експертів, це Анастасія Заворотнюк у ролі Снігуроньки, яку вже, за чутками, запросили на одну з вечірок.
Друга група (від 30 до 50 тисяч доларів) – це майже 30 відомих груп і виконавців: Олег Газманов, «Любе», «Иванушки», «Гости из будущего», Йосип Кобзон, Борис Мойсєєв, Крістіна Орбакайте, Лайма Вайкуле, Валерій Меладзе...
Володимир Пресняков-мол., Ірина Понаровська, Олександр Малінін, Ірина Алегрова, Вітас, Жанна Фріске, «Блестящие», Аніта Цой та інші працюють за 16 – 30 тисяч доларів.
Найдешевші (від 6 до 16 тисяч) – призабуті виконавці: Віка Циганова, Микола Трубач, Сергій Пєнкін, Віллі Токарєв, «Стрелки», Олексій Глизін, Лада Денс і ще прізвищ сорок.
Закордонні виконавці теж не гребують російськими вечірками. Тоді, як рахунок за виступ Дженіфер Лопес, Шакіри чи Емінема починається від мільйона, а це можуть дозволити собі тільки найзаможніші слуги народу, то такі ретро-виконавці, як Boney M, In-Grid, Smokie, Ottawan, Тото Кутуньо, Деміс Русос, Сі Сі Кетч виступатимуть за суму «нижньої» російської категорії зірок – десь тисяч п’ятнадцять доларів за вечір. До речі, Smokie, схоже, дешевшають щороку. Два роки тому за їхній новорічний концерт президент Росії Володимир Путін «виклав» 20 тисяч фунтів стерлінгів.
Не менше від поп-зірок популярні й артисти розмовного жанру. Іван Ургант, Михайло Шац і Тетяна Лазарева, КаВеВешники та інші веселі хлопці заробляють не менше, ніж vip-співаки.