Весняний розпуск ВР вже почався у Києві

Президентське вето на Держбюджет-2007 – оголошення політичної війни урядові й парламентській більшості, а також – один із пунктів спільного плану БЮТ і «Нашої України» з розпуску парламенту. Такою «інформацією володіє» координатор антикризової коаліції у ВР Раїса Богатирьова.

Реалізацію цього плану, за її словами, вже розпочато в Києві. А саме «спільна активність цих політичних сил» у столичній міськраді, на думку Богатирьової, спрямована на «дестабілізацію ситуації в столиці, аби згодом її поширити на всю країну». Богатирьова застерегла опозиціонерів, що навесні (на цей час нібито плануються дострокові вибори) «вони програють цю війну повністю». А жертвами, мовляв, стануть знову «малі українці», бо «країну буде кинуто у вир нестабільності».
Віктор Ющенко, як каже Богатирьова, свідомо, але безпідставно пішов на збільшення видатків бюджету на 10 мільярдів гривень. Однак подолати вето 300-ми голосами для більшості нереально, а з БЮТ, як запевнила Богатирьова, коаліціянти не ведуть переговори з цього приводу. Водночас, лідерка «антикризовиків» закликає президента до компромісу і вважає, що «сьогодні – це єдиний вже шанс». З цією метою Богатирьова особисто ініціюватиме зустріч глави держави з урядовцями і представниками коаліції, аби домовитися про ухвалення бюджету до кінця року.