Немовля на смітнику

На території Київської клінічної лікарні №6 «Медмістечко» знайдено труп новонародженої дівчинки. Тільце в поліетиленовому пакеті запримітила прибиральниця одного з корпусів медичного закладу. За кілька метрів од контейнерів зі сміттям. Поруч із немовлям знаходилася плацента, пуповина була перерізана. Плід повністю сформований і доношений. Приблизний зріст дитини – 51 сантиметр. На шийці покійниці відбилося чотири сліди від нігтів. Поки не зроблено експертизу, робити висновки про причини смерті не варто. Хоча злочин, як кажуть, видно неозброєним оком.

За кілька десятків метрів од місця, де знайдено трупик, розташований приватний пологовий будинок «ISIDA». Ми намагалися зв’язатися з тамтешнім керівництвом, аби бодай хоч щось дізнатися про даний випадок. Ані генерального, ані медичного директорів на місці не виявилося. Секретарка ж чемним голосом відповіла, що їхньому медичному персоналу про знайдений труп немовляти поблизу закладу нічого невідомо.
Відповідь у принципі логічна. Адже за запліднення в тутешніх стінах майбутні матері сплачують непомірні суми. А потім, аби таким чином розпрощатися зі щойно народженою крихіткою – це зі сфери фантастики.
– Глибоко переконана, і не бомжі таке утнули, – каже прес-офіцер ЦГЗ ГУ МВС України в місті Києві Людмила Скачко. – Хоч як би їх сьогодні лаяли й критикували, вони усе ж опікуються своїми дітьми. А тим паче новонародженими. З цими можна більшу милостиню назбирати… Скоріш за все, таку протиправну дію вчинила… студентка. І насамперед – не місцева.
На жаль, останнім часом у нашому суспільстві намітилася стійка тенденція до вбивства або ж просто викидання в смітник новонароджених. І річ не лише в боязні тієї ж студентки перед батьками, мовляв, що вони скажуть. Та й годувати ж маля чимось треба. Схоже, проблема залягає значно глибше. Криється вона в моральності як кожного індивідуума, так і суспільства в цілому.
А тим часом, за словами пані Людмили, на подібні випадки, що траплялися в Києві, за останній рік вона виїздила п’ять разів.