Екскурсія з мером

Учора Леонід Черновецький провів прес-конференцію, на якій зробив заяву з приводу подій у Київраді.

Значна частина заяви стосувалася Юлії Тимошенко, яку Леонід Михайлович назвав «Лазаренком у спідниці» і закликав лідерку БЮТ покаятися, після чого він з нею налагодить діалог. Коментуючи події, які напередодні відбувалися в Київраді, міський голова зокрема сказав: «Мені не потрібні депутати Верховної Ради в залі. Я вживатиму законних заходів, щоб не пускати хуліганів до зали. Це акт вандалізму». І заявив, що пішов на переговори з БЮТ, тому що зацікавлений у вирішенні майнових і земельних питань. Але, за словами мера, дії опозиції стали для нього повною несподіванкою: «Не можна влаштовувати революцію без попередніх переговорів. Треба спочатку оголосити війну».
Щодо тарифів, то Леонід Черновецький зауважив, що деякі платежі від нього не залежать, як, скажімо, вартість газу, яку регулює держава. «Нам треба знижувати тарифи, – зазначив мер, – і я займатимусь цим для знедолених верств населення. Квартплату зменшено вже для 2050 «хрущовок» і 107 будинків барачного типу. На черзі – «гостинки». Відповідаючи на нечисленні запитання журналістів, він сказав, що на місці аеропорту «Жуляни» ніколи не буде житлового масиву. А коли поцікавилися, чому було припинено пряму трансляцію сесії, коли виступала Юлія Тимошенко, інформація у відповідь була цікавою: «Трансляція сесії можлива лише тоді, коли у залі присутній головуючий». А потім було влаштовано своєрідну екскурсію. Спочатку ми оглянули сесійну залу і навіть піднялися у президію. Картина була вражаючою: перевернуті стільці, вирвані «з м’ясом» мікрофони… Леонід Черновецький оцінив збитки від блокування трибуни і президії Київради в 100 тисяч гривень. За його словами, опозиціонери заподіяли залу дуже серйозних збитків, а факти пошкодження майна зафіксовано на камеру. Записи передано в міліцію.
Екскурсію мер продовжив на десятому поверсі, де продемонстрував залу, в якій відбулася сесія за участі 72 депутатів.  Оскільки, переконаний Леонід Черновецький, сесія Київради може проходити в будь-якому залі мерії, рішення, ухвалені напередодні увечері, дійсні.