Cяятиме рожевим, білим та фіолетовим кольорами

На металевому стовбурі головної київської ялинки на майдані Незалежності почали «рости» гілки. нарощують їх  кілька робітників-  «зеленбудівців» Шевченківського району за допомоги спеціального автомобіля.

Роботи почалися ще у вівторок, і того ж дня до п’ятої години вечора свіжозрубаною хвоєю прикрасили стовбур від верхівки до середини дерева. Процес продовжився у середу вранці. Особливої уваги на таке дійство кияни не звертали. Однак перехожі вряди-годи зупинялися та фотографували напівоголену ялинку. У такому вигляді вона, мабуть, значно оригінальніша.
– Підготовка до встановлення новорічної ялинки почалася ще в жовтні, – каже директор Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень Микола Пересунько. – Цього року в розробленій фахівцями концепції зовнішнього вигляду київської ялинки змінено світлодіодний дизайн. Вогники на ялинці будуть трьох кольорів – рожевого, білого та фіолетового. До цього додамо ще 18 видів іграшок двох кольорів. Для цьогорічної ялинки куплено 80 нових іграшок. Всього ж їх на ялинці буде близько 200. За попередні роки накопичилося близько 300 іграшок. Деякі з них – півники та кулі – відправлено на реставрацію. Однак використовувати усі не плануємо, аби не перевантажувати зовнішній вигляд ялинки.
Прикрашатимуть гілки новорічного дерева сніговики, зайчики, ведмедики і, звісно, як данина наступаючому року Свині, – поросята, майже натуральних розмірів.
Водночас на Співочому полі завершуються випробування новорічних вогнів, що прикрашатимуть ялинку. Місце обрали не випадково, адже для перевірки шести кілометрів гірлянд та майже кілометра з’єднувальних проводів потрібен простір. Торік ялинка сяяла вогнями два тижні, а потім згасла через накопичення конденсату в комплексі управління. Тож нині, аби уникнути таких проблем, планується побудувати спеціальний будиночок для цього комплексу. Як стверджують фахівці, його змонтують під гілками ялинки й він буде непомітним.
«Вирощування» гілля на ялинці планують завершити сьогодні. Однак, можливо, недоліки у густоті зеленої красуні виправлятимуть ще й завтра.