Житло погане і дуже погане

Як уже неодноразово повідомляла наша газета, міська комісія, створена за розпорядженням столичного мера Леоніда Черновецького, покликана обстежити будинки першого періоду індустріального домобудування, а також будинки барачного типу.

За інформацією заступника голови КМДА Дениса Басса, головою цієї комісії призначено начальника Головного управління з питань цінової політики Василя Яструбинського. Йдеться про те, щоб вивчити умови проживання певних категорій мешканців Києва і підготувати пропозиції щодо перегляду квартплати і плати за утримання певних категорій будинків та прибудинкових територій у бік зменшення.
Мешканці будинків барачного типу замість 1,36 гривні за один квадратний метр платитимуть по 72-80 копійок. За словами міського голови, знизять квартирну плату і для мешканців «хрущовок». Цей крок вимушений, адже обслуговування «хрущовок» обходиться київському бюджету дорожче, ніж нових будинків. Проте ці мешканці не можуть собі дозволити кращого житла.
За даними першого заступника голови КМДА Анатолія Голубченка, в Києві 2050 «хрущовок» і 150 будинків барачного типу. Поки що невідомо, наскільки буде знижено квартплату для жителів «хрущовок». Щодо тарифів то, за словами Леоніда Черновецького, для малозабезпечених верств населення, яке проживає в будинках житлового фонду, що перебувають у дуже поганому стані, – тарифи повинні бути зменшені не менш ніж на 50%.