Хмарочос на вулиці Щорса

Головне управління МВС у Києві запропонувало містобудівній раді схвалити обґрунтування параметрів житлового будинку на вулиці Щорса, 34 у Печерському районі.

Представляючи розробку, головний архітектор проекту Сергій Єжов розповів, що у 24-поверховому будинку площею 39,62 тис. кв. м буде 160 квартир і дворівневий паркінг на 198 машиномісць. На перших поверхах запроектовані кафе, більярдна, філія ощадбанку та офісні приміщення. За словами архітектора, мікрорайон, нині активно забудовується і очікується, що в ньому буде близько 350 тис. кв. м житла. На прилеглій території дислокується військова частина. Тут, на думку проектувальників, можна звести споруду, не вищу за  24 поверхи.
Під час обговорення авторам проекту було рекомендовано врахувати соціальний розвиток усього мікрорайону, зокрема запланувати будівництво дитячого садка і школи. Головний архітектор Києва Василь Присяжнюк вважає, що військову частину потрібно перенести в інше місце і використовувати її територію для розвитку соціальних об’єктів.