Ділянка у центрі – в обмін на депо

«Київпастранс» вирішив перенести тролейбусне депо №1 з вулиці Червоноармійської, 139 у Печерському районі на вулицю Трутенка, 32 на Солом’янці.

За словами заступника гендиректора «Київпастранса» Володимира Асадчего, депо №1 нині перебуває в аварійному стані, а на вулиці Трутенка буде побудовано нове депо. Воно буде розташовано на ділянці площею 6,7 га, що знаходиться в постійному користуванні «Київпастранса». Раніше там був яр, який засипали. За попередніми даними, вартість будівництва становить близько 100 млн. гривень. Планується, що тут розташують виробничий корпус, гараж, адміністративний корпус із диспетчерською, мийку і прибиральний комплекс, склад, очисні споруди, тягову підстанцію. Нове депо призначене для збереження, експлуатації, обстеження і ремонту 200 тролейбусів.
Інвестиційною угодою, підписаною комунальним підприємством із компанією «Ліко-холдинг», передбачено, що інвестор взамін на зведення депо на вулиці Трутенка отримує в своє користування звільнену ділянку в центрі міста на вулиці Червоноармійській і зможе використовувати її на свій розсуд.
Переселення тролейбусного депо – не перший такий приклад. Торік компанія «Будхол» на замовлення «Київпастрансу», реконструювавши трамвайне депо імені Красіна, об’єднала його з Лук’янівським у Подільське трамвайне депо. У серпні 2005 року було завершено будівництво приміщень під трамвайне депо на вулиці Якутській, куди перевели трамвайне депо імені Тараса Шевченка з вулиці Горького.