Із ким Народна?

Секретар Київради Олесь Довгий, перелічуючи представників депутатської більшості, назвав і фракцію Блоку Литвина. Сам же Володимир Михайлович на недавньому з’їзді Народної партії закликав однопартійців дотримуватися опозиційності зокрема й у столичній раді, рекомендував голосувати за скасування тарифів.

– Офіційно на фракції ми це питання ще не розглядали. Днями вирішимо, де нам бути – в опозиції чи в більшості, – пояснює ситуацію лідер столичних народників Анатолій Коваленко. –  Наразі можу висловити лише власну позицію: підтримую лінію партії, голосував від її імені за скасування рішення про підвищення тарифів.
– Із ваших соратників хтось підписався під угодою про створення більшості?
– Я не перевіряв. Думаю, що чиїсь прізвища там уже стоять.
– Фракції Блоку Литвина нелегко буде визначитися, з огляду на рекомендації партійного лідера і на приналежність окремих членів фракції до виконавчої влади Києва та до бізнесу?
– Важко. Даються взнаки дві причини. Порядок формування виборчого списку і авторитетність членів фракції: заступник голови КМДА, відомі бізнесмени, голова податкової адміністрації… У цьому є проблема. Сподіваюся, що з часом фракція займе позицію, проголошену на з’їзді. Народна партія повинна бути з народом.