Були б гроші, а спекулянти знайдуться

Правду кажуть: кому – війна, а кому – матінка рідна. Отож і залізничний передсвятковий бум на руку спекулянтам. І хоч начебто з ними ведуть «запеклу» боротьбу, вони продовжують своє робити: можуть запропонувати квиток на будь-який напрямок, були б лише гроші у пасажира. Навар становить 30-40 гривень. Уже й приховані відеокамери встановлювали біля залізничних кас, і рейди  мало не щодня проводили – та все, виявляється, дарма: спекулянти і касири, схоже, нікого й нічого не бояться.

Іван Карпяк, заступник начальника Головного пасажирського управління Укрзалізниці каже так: «Немає кримінальної відповідальності за таке порушення, як перепродаж квитків. Раніше була стаття – тепер немає і не можна притягнути порушників до кримінальної відповідальності. Хоча і рейди проводяться, але факт є факт».
У цій ситуації закидають докір туристичним агенціям, які бронюють квитки на поїзди. Світлана Плющ, директорка фірми з надання туристичних послуг стверджує: «Залізниця нас досить добре контролює. Я думаю, неможливо, щоб туристичні фірми забронювали всі квитки».