Пральна машина за 500 гривень

Вийшов з ладу старий холодильник, що прослужив понад двадцять років. Викидати «старожила»  рука не піднялася, тому викликала майстра. Він довго з ним вовтузився і врешті сказав, що мій «Мінськ» можна використовувати хіба що замість тумбочки на дачі.

На купівлю нового грошей не вистачало, а життя без цієї техніки не уявляю. Приятелька підказала, що значно дешевше можна придбати домотехніку в спеціальних магазинах, щоправда, вона з деякими дефектами, але працює.
В одному з таких торговельних закладів  поблизу метро «Нивки»  товпляться  покупці. «Новий рік не за горами, і не надто грошовитий люд  вибирає собі обновки в хату. Де ви ще купите, скажімо, пральну машину  за 500 гривень?» – пояснив такий ажіотаж продавець-консультант Сергій. У відділах техніка та телерадіоапаратура, яка хочете, до того ж з привабливими цінниками.  Дефекти незначні. Скажімо, телевізор «Orion» без пульта  коштує 300 гривень, інший телевізор за 450 гривень навпаки,  перемикається лише з допомогою пульта, а кнопки на  панелі не працюють.  До речі, пульт можна придбати на радіоринку за 50 – 70 гривень. Караоке без шнура продається за 1270 грн., без мікрофона за 2200 гривень. За «відик» без інструкції треба заплатити  800 гривень. На домашньому кінотеатрі за  3500 гривень розбите скло. Покупець, щоправда, сумнівається, що цю неполадку можна швидко усунути. Не знає і продавець, де в Києві можна придбати скло до такого великого телеекрана. Так само, як і  поновити картку пам’яті у відеокамері, яка коштує  1700 грн.  
Багато в магазині холодильників, пральних машин, мікрохвильових печей, газових плит, пилососів тощо. В основному всі з подряпинами та вм’ятинами, які  сталися  при транспортуванні чи необережному розвантажуванні.  Працівники розповіли, що недавно  вони продали пральну машину, емаль на якій була дуже обдерта, за 500 гривень.   
Мені порекомендували трикамерний холодильник, двері якого «прикрашала» чимала вм’ятина.
– Не біда,  – каже продавець. – Дефект можна зашпаклювати, а потім замаскувати якоюсь прикрасою на магніті чи наклейкою, ніхто й не помітить. Зате зекономите 500 гривень.  До того ж отримаєте гарантійний талон на рік.
На зекономлені на холодильнику гроші я придбала ще й якісну праску німецького виробництва, в якій не працював пристрій для зволожування білизни.