Зоряна мить Володимира Гришка

Учора відбулася церемонія нагородження народного артиста України, лауреата Національної премії ім.Тараса Шевченка, оперного співака Володимира Гришка діамантовою зіркою «Зоряна Мить» першого ступеня.

В урочистій обстановці йому вручили нагороду за видатний внесок у розвиток, підтримку і пропаганду української оперної школи та оперного мистецтва у світі. Засновником премії є ювелірний будинок «Лобортас & Карпова». Вишукана зірка «Зоряна Мить» виготовлена із золота, 65 діамантів та аквамарину. Нагорода має три ступеня. Орієнтовна вартість премії – 15 тисяч доларів.
Як зізнався Володимир Гришко, ця нагорода співпала з визначною подією у його житті, а саме – з поверненням співака до «Metropolitan Opera». Зоряний співак розповів, що «за своїми нагородами не бігав і в чергах за ними не стояв», та назвав «Зоряну Мить» «найбільшою нагородою після Шевченківської премії». Однак, він зазначив, що попереду буде більше творчих досягнень. А також з гордістю повідомив, що учні його Школи оперних співаків здобувають визнання на міжнародному рівні.

Наталя Осадча