Ліга чемпіонів українського зразка

«Динамо» і «Дніпро» – гранди вітчизняного футболу. Дніпропетровці свого часу були союзними чемпіонами. Кияни ставали найсильнішими і в Союзі, і в Україні. А грудневий  двобій конкурентів у кубковому чвертьфіналі нагадав євролігові перегони. За змістом, видовищність і навіть класом. Інші зустрічі були прогнозовані більшою мірою і менш цікаві апріорі.

Дніпропетровськ. Очікуване дійство не розчарувало нікого. «Дніпро», поступаючись за добором виконавців, поставив на порядок – і не прогадав. Принаймні півтора тайма господарі безроздільно контролювали перебіг подій на полі. Кияни ніяк не могли знайти шляхів до володінь Куслія, хоча й викладалися сповна. Протасов знову переграв Дем’яненка: груповий маневр дніпрян виявився і чіткішим, і цілеспрямованішим. Однак Дем’яненка виручили підопічні. Шацьких, як і тиждень тому в Києві, відзначився голом дивовижної краси. Він технічно спрямував м’яча в дальню «дев’ятку» з місця лівого крайнього. А наприкінці другого тайму, уже за нічийного рахунку, саме Шацьких ігровою активністю спровокував Єзерського на фол останньої надії. Поклав опонента на лопатки Юссуф: удар нігерійця під поперечку був невідпорним. Ігровий клас динамівців виявився вищим, аніж відповідник дніпропетровців, ослаблених відсутністю дискваліфікованого Назаренка. Проте в цілому «Дніпро» сподобався. Насамперед – ігровою довершеністю. Якщо господарі клубу знайдуть можливості для розумного зміцнення складу представницької команди, то Протасов і його команда кинуть виклик флагманським дружинам уже наступного року.
Донецьк. Дива не сталося: «Шахтар» і «Севастополь» – турнірні бійці діаметрально різних вагових категорій. Гірники здобули двадцять другу кубкову перемогу з великим рахунком. А Бєлик «оформив» п’ятий в історії хет-трик «Шахтаря» кубкового зразка. До нього по три і більше м’ячів забивали в одному матчі Матвєєв і Воробей.
Харків. «Металіст» обіграв «Іллічівець» завдяки непересічному талантові недавнього лідера маріупольців Рикуна. «Збірник» асистував Фоміну в першому взятті воріт гостей, а потім уже й сам реалізував одинадцятиметровий штрафний удар. Глядачі влаштували Рикунові овацію і вивісили банер: «Сашко, залишайся!» Схоже готовий підписатися під цими словами й тренер харків’ян Маркевич. Однак права на Рикуна належать «Дніпру», а за «Металіст» він виступав на засадах оренди до кінця цього року.
Сімферополь. Потрійний прорив «Таврії». До кубкового напівфіналу – раз. На четверте місце в історичному кубковому реєстрі – два. Нарешті, до гурту «кришталевих» сотників – гол Першина став ювілейним, сотим для кримського клубу в українських кубкових перегонах.