Відпустка при ліквідації підприємства

Микола Петрович МАНЖАРА із Подільського району хотів дізнатися, чи може він використати відпустку у той час, коли його попередили, що підприємство, на якому він працює, ліквідовується.

Як пояснили у відділі нормативно-правового забезпечення управлінь з питань додержання законодавства про працю Головного управління праці та зайнятості КМДА, державні гарантії та відносини, пов’язані з відпусткою, регулюються Конституцією України, Кодексом законів про працю України (КЗпП), Законом «Про відпустки» та іншими законами та нормативно-правовими актами України. Статтею 74 КЗпП та статтею 2 Закону «Про відпустки» право на відпустки гарантовано громадянам України, які перебувають у трудових відносинах з підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, виду діяльності та галузевої належності, а також працюють за трудовим договором у фізичної особи. У разі попередження працівника про наступне його звільнення згідно з пунктом 1 статті 40 КЗпП, яке проводиться за два місяці згідно зі статтею 49-2 КЗпП, дія трудового договору продовжується до дня звільнення такого працівника, оскільки підставою припинення трудового договору є його розірвання, а не попередження про таке (стаття 36 КЗпП). Отже, працівник може скористатись правом на отримання відпустки, з урахуванням положень Закону «Про відпустки», і після попередження про наступне звільнення. Відпустка буде вважатись наданою в період дії трудового договору, що узгоджується з статтею 74 КЗпП та статтею 2 Закону «Про відпустки». Одночасно слід зауважити, якщо мова йде про повну ліквідацію підприємства, відпустка має бути використана працівником до дня звільнення, про яке він попереджений. Зазначене ґрунтується на положенні статті 40 КЗпП, зокрема, частина третьої, згідно з якою правило, щодо недопущення   звільнення   працівника  з   ініціативи   власника   або уповноваженого ним органу, зокрема, у період перебування працівника у відпустці не поширюється на випадок повної ліквідації підприємства, установи, організації. У разі, якщо працівник не встиг використати відпустку до звільнення, він має право на отримання грошової компенсації за всі не використані ним дні щорічної та додаткової відпустки згідно зі статтею 24 Закону «Про відпустки».

Чекаємо ваших запитань, пропозицій, зауважень, скарг, побажань на редакційному «гарячому» телефоні 442-97-40, який у режимі автовідповідача працює цілодобово і без вихідних.