Мова не дає спокою

Парламентські більшовики розробили новий законопроект про мови. Мовляв, нині діючий закон застарів, адже прийнятий ще в СРСР.

Цікаво, що серед розробників цього документа – великий «шанувальник» української мови Леонід Грач. Не дивно, що російська мова отримує значні преференції. Фактично її можуть визнати регіональною по всій державі. Адже для цього потрібно, щоб у областях нею розмовляли 10% населення. Якщо російську хочуть зробити регіональною, то незрозуміло, чому автори законопроекту виступають за активне використання її на загальнонаціональних телерадіокомпаніях, в паспортах та вивчати в школах по всій Україні. Добре, що хоч статтю 10 Конституції не збираються скасовувати. Євген Кушнарьов зауважив, що дехто неправильно сприймає роль державної мови в Україні. Мовляв, із неї роблять символ і прирівнюють до прапора. Про заходи, спрямовані на утвердження української мови чомусь ніхто не подбав.
Звісно, не факт, що такий проект закону здобуде підтримку в парламенті. Та пан Кушнарьов не приховує свого оптимізму. Буцімто до коаліції приєднаються ще й інші депутати. Хоча на заваді може стати президентське вето.