Круті східці до пенсійного фонду

Традиційні громадські слухання у Шевченківському районі присвячувалися проблемам соціального захисту населення.

Кияни говорили про те, що давно наболіло. Скажімо, пенсійний фонд району (вулиця Воровського) знаходиться у дуже незручному місці: до нього нічим доїхати, а ще складніше дійти. Дехто долає круті східці мало не навкарячки, особливо, коли під ногами сніг та лід. Саме приміщення також не дуже пристосоване до напливу відвідувачів (черг не уникнути) – вузькі коридори, у яких не розминутися.
Галина Кудзіновська дорікає владі за те, що безплатні рецепти для пенсіонерів – це просто фікція: «Якщо першого числа не встигнеш потрапити до аптеки, то другого  можна не йти, бо немає вже грошей на безплатні ліки, до того ж лікарі виписують лише два найменування, які коштують копійки. А за  дорогі піґулки й мікстури мусиш сплачувати їх стовідсоткову вартість.
Юрій Руголь зауважує, що дитячий майданчик поблизу 101-ї школи з вини метробудівців перетворився на купу брухту.
Донедавна кияни з усіма проблемами йшли до своїх депутатів. Тепер ніхто не знає, який слуга народу опікується його будинком, мікрорайоном, та й депутатів не бачили не лише в обличчя, а й прізвищ їхніх не чули.
Мешканці вулиць Ярославів Вал, Воровського, Олеся Гончара бідкаються, що їм ніде купити хліба, адже гастрономи перепрофілювали. На Нивках є спеціальний магазин для учасників Великої Вітчизняної війни, але там ціни вищі, ніж на ринку.
Пивний генделик, що на вулиці Теліги, 37в не дає спокою жителям Сирця. Звідси нерегулярно вивозять сміття, а дороги і тротуари такі розбиті, що й тверезий може ноги поламати.
На вулиці Ярославів Вал є водолікарня, до якої ходять пенсіонери, але її мають закрити начебто на капітальний ремонт. Тутешні мешканці не вірять цьому. Кажуть, що напевно це приміщення «вподобав» якийсь бізнесмен.
Ольга Висоцька, заступник голови Шевченківської РДА із соціальних питань та Тетяна Зінченко, начальник управління соціального забезпечення району намагалися все записати, а на деякі запитання одразу давали відповіді. У районі збудують «Будинок сервісу», де надаватимуть послуги людям похилого віку, а одинокі зможуть у ньому віку доживати. Для обслуговування немічних, інвалідів планують придбати два легковики під «Соціальне авто». Аби люди не вистоювали в чергах за субсидіями, влада має намір організувати додаткові пункти з їх оформлення.