Захистить щеплення

Головне управління охорони здоров’я та медичного забезпечення разом із міською санепідстанцією проводять щоденний моніторинг захворювань серед дорослого та дитячого населення на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип. Поки що рівень захворюваності низький. Проте, аби захиститися від грипу, лікарі рекомендують щеплення. Вакцинація проти грипу рекомендована, але не обов’язкова. Що ж стосується дітей, то вирішальне слово – за лікарем. Тільки дільничний (сімейний) лікар рекомендує (чи ні) доцільність проведення щеплення та визначає, якою вакциною проводити його та чи немає протипоказань.

Куди звертатися киянам? У нашій газеті вже йшлося про те, що потрібно звертатися у поліклініку за місцем проживання до дільничного (сімейного) лікаря чи до кабінетів щеплень. Сьогодні ми подаємо їх адреси, що мають дозвіл від санітарно-епідеміологічної станції на проведення такої процедури.
Незахищені верстви населення, медперсонал, діти, які перебувають в дитячих будинках, щеплення проти грипу одержать безплатно. Перелік осіб, які отримають щеплення проти грипу, визначено.
Консультації щодо профілактики і проведення щеплень проти грипу можна отримати у дільничного (сімейного) лікаря, в поліклініці та за телефоном консультативно-інформаційної служби «Здоров’я» – 083.
На базі лікувально-профілактичних закладів міста у передепідемічний період працюють кабінети вакцинації.
У Голосіївському районі – поліклініка №1, вул. Червоноармійська, 104.
У Дарницькому районі – кабінет у ЦРП, вул. Вербицького, 5 (тел. 590-99-25).
Деснянський район має кілька пунктів, де проводять щеплення. Це ЦРДП, бульв. Вигурівський, 4; ЦРП, вул. Закревського, 81/1; поліклініка №2, вул. Курчатова, 18а; поліклініка №1, вул. Маяковського, 32.
У Печерському районі потрібно звертатися до поліклініки №1, вул. Січневого Повстання, 2.
Кабінети вакцинації Подільського району розміщено у поліклініці №1, ДКЛ №9, вул. Копиловського, 1/7; у поліклініці №2, пр-т Правди, 64а; у поліклініці №3, ДКЛ №9, вул. Турівська, 26; у ЦРП, вул. Мостицька, 9.
У Святошинському районі пропонують звертатися у поліклініку №2, вул. Рикова, 2; у ЦРП, вул. Симиренка, 10; у поліклініку №1, вул. Уборевича, 15; у поліклініку №3, вул. Чорнобильська, 5/7.
Аж у 5 медичних закладах Солом’янського району працюють кабінети щеплення. У поліклініці №2, пр-т Червонозоряний, 2; у поліклініці №3, вул. Єреванська, 6; ЦРП, вул. Солом’янська, 17; у поліклініці №1, ДКП №3, вул. Соціалістична, 12 (вул. Волинська, 21), у ДКЛ №4, п/в №1, вул. Стражеска, 6а.
Шевченківський район запрошує мешканців до поліклініки №1, вул. Б.Хмельницького, 37; до поліклініки №2, вул. Пимоненка, 10; до поліклініки №33, вул. Ризька, 1; до дитячої поліклініки №4, вул. Білоруська, 11б.