«Нашу Україну» врятує саморозпуск

Член політради Народного Руху України, який є складовою фракції «Наша Україна», Михайло Поживанов розповів про ситуацію у фракції, що, на його думку, є досить непростою.

– Михайле Олександровичу, чи не можуть означати розбіжності в Народному Русі України та Народному Союзі «Наша Україна» початок розколу колись монолітної фракції?
– Я не знаю, чи існує така юридична норма, як саморозпуск фракції. Але, якби фракція «Нашої України» прийняла таке рішення, тобто виключила б членів Народного Руху з фракції, це було б правильно і логічно. Ми б просили це зробити. Бо така непослідовна позиція фракції ставить заслін політичному майбутньому Народного Руху України. Безсмертний ніколи не поставить таке питання на голосування. Але навіть для очищення фракції в цілому, і для Народного Руху це було б корисне рішення. Дійсно, шість партій є складовою «Нашої України», і в такій ситуації ми намагаємося приймати узгоджені рішення. Але останнім часом керівництво НСНУ почало частіше вносити рішення, що суперечать позиціям партій, які входять до блоку. Тобто, існує багато негараздів у фракції «Наша Україна». Усі вони пов’язані з керівництвом фракцією Романом Безсмертним. Він мав би зберігати єдність фракції, шукати компроміси. А якщо не можеш – то відійди від керівництва фракцією.
– На часі зміна керівництва фракції?
– Ми будемо ставити таке питання найближчим часом. Хто зможе замінити Романа Безсмертного на цій посаді, нехай вирішує фракція. Але найкращим виходом із ситуації для НСНУ був би розпуск фракції.

Володимир Малінін