Краса і розум врятують світ

22-річна чилійська студентка Кволій Єсенія Ернандес Ескобар перемогла на конкурсі «Міс Земля – 2006», що завершився в столиці Філіппін.

Дівчина одержала корону, інкрустовану діамантами, і грошовий приз – 20 тисяч доларів. Тепер вона протягом року повинна займатися доброчинністю, а також привертати увагу громадськості до проблем забруднення навколишнього середовища.
Першою віце-міс, яка одержала титул «Міс повітря», стала представниця Індії Амрута Паткі. Звання «Міс вода» – філіппінка Катаріна Унталан. «Міс вогонь» удостоїлася красуня з Венесуели Маріанна Мартінес.
Україну на конкурсі «Міс Земля – 2006» представляла 23-річна київська модель Карина Харчинська. Вона стала другою у конкурсі на кращу вечірню сукню, а також ввійшла в п’ятірку найкрасивіших дівчат у бікіні.
Конкурс «Міс Земля» вважається третім за престижністю конкурсом після «Міс Всесвіт» і «Міс Світу». Однак у цьому конкурсі краса є не основним критерієм. Насамперед, у ньому оцінюється конкурс інтерв’ю, в якому дівчата висловлюють своє розуміння екологічних проблем  світу.