Замов розлучення без скандалу

Новий вид послуг запропонував своїм клієнтам берлінський підприємець Бернд Дресслер, власник так званого «Агентства розлучень».

Його фірма є своєрідним антиподом шлюбних агенцій, яких останнім часом дедалі більшає. Дресслер пропонує за певну плату свій сервіс тим, хто бажає розлучитися з партнером, але не наважується особисто заявити це своїй половині.
Агентство не цікавить життєва історія клієнта. Просять його лише назвати три причини, що спонукають до розлучення, а також пригадати щось приємне у відносинах.
Щоденно Дресслер отримує три-чотири замовлення й уже успішно виконав понад 120 доручень. Пропозиція бізнесмена складається з чотирьох пакетів послуг, що передбачають чотири варіанти розв’язання ситуації.
Перший пакет «Давай залишимося друзями» передбачає «зворушливу телефонну розмову» з партнером клієнта. Другий – «Дай мені спокій» – залагодження справи в телефонній розмові, але жорсткішій і вимогливішій: після цього я тебе не знаю, ти – мене. Третій – поштове повідомлення про розлучення. Четвертий – найскладніший і відповідно найдорожчий: агент має особисту зустріч з тим, з ким належить вести непрості переговори.
«Агентство розлучень» Бернд Дресслер вважає бізнесом майбутнього, оскільки його послуги орієнтуються саме на потреби молоді. Нещодавно репортаж про підприємство Дресслера показували по телебаченню. Під час трансляції проводилося опитування телеглядачів. 83 відсотки сказали, що ніколи не звернуться до послуг подібного агентства, і лише 10 відсотків відзначили, що, ймовірно, скористалися б його послугами. Зараз Дресслер продає ліцензії на відкриття подібних агентств по всій Німеччині, а також в Австрії та Швейцарії.
 У Києві щось подібне поки що не практикується. Директорка приватного шлюбного агентства  «Руслана» Лариса Нуміренко, зокрема, переконана, що для нашої країни більш актуальним є створити сім’ю, а зруйнувати її можна і без сторонньої допомоги.