Додому не поспішають

Через міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді проходять інколи цілі сім’ї. Нещодавно у підземеллі на станції метро «Театральна» його працівники підібрали молоду запоріжанку Тетяну із грудною дитиною. Яким чином вона опинилася на вулиці та ще й у Києві? Пояснює досить просто: «Посварилася з чоловіком». З літа вона жебракує і живе просто неба. Інколи навідується додому, бо там в інтернаті залишилася її старша донька. Ліза із 8-місячною дитиною, родом із Полтавщини, теж бомжує.

– Обох ми відправили додому, – пояснює Любов Лоріашвілі, головний спеціаліст Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді, – щоб на місці відповідні соціальні служби опікувалися ними, допомогли їм вирішити усі житейські проблеми. До речі, дехто із тих, хто колись був нашим підопічним, нині допомагають нам у роботі.
Колись на вокзалі підібрали Юру – сироту з Вінниччини. Допомогли юнакові вступити до профтехучилища, отримати квартиру. У Вінниці не було роботи, тому нині приїхав до столиці – торгує книгами на вокзалі. Там щодня зустрічається з  безпритульними, радить їм звернутися на Шулявку у тимчасовий притулок.