Кличко мріє про бій на «Олімпійському»

Міжнародна боксерська федерація, остерігаючись цілковитої свободи дій від свого чемпіона в суперважкій категорії, поспішила визначитися з офіційним претендентом на титул ще до поєдинку Кличка-молодшого з Кельвином Броком. Ним став американець Рей Остін, який в топ-сотні найавторитетніших суперваговиків сучасності посідає скромне місце в третьому десятку.

Але Кличко, судячи з усього, не має наміру битися з Остіном. Про це вітчизняний богатир повідав українцям на прес-конференції в рідному місті. «Титульний поєдинок з Остіном мене взагалі не цікавить», – заявив Володимир. І зізнався, що його менеджери ведуть перемовини з командами Олега Маскаєва, Миколи Валуєва та Шеннона Бриггса про організацію так званого об’єднального бою за двома провідними версіями уже навесні наступного року. За словами Кличка, він розраховує на порозуміння в цьому питанні насамперед з Маскаєвим, оскільки «за двома іншими чемпіонами стоїть Дон Кінг, а це ситуацію ускладнює і робить її непередбачуваною».
«Ми з Віталієм тривалий час плекали мрію про завоювання всіх чемпіонських титулів і хотіли розділити їх по-братськи – по два на кожного, – зауважив Кличко-молодший. – Але старший брат уже завершив активну кар’єру. Відтак доведеться домагатися свого самотужки. Тому черговий мій бій стане першим кроком до заповітної мети. Розраховую, що відбудеться він наступного березня в Києві, на НСК «Олімпійський».