Українець в оточенні росіян і американців

Всесвітня боксерська рада. Чинний чемпіон світу за версією WBC – Олег Маскаєв. Росіянин з американським паспортом зобов’язаний провести офіційний захист титулу в першій половині наступного року. Його можливий суперник – або нігерієць Самуель Пітер, або Джеймс Тоні (США), котрі зустрінуться 6 січня. Правда, уже 10 грудня Маскаєв битиметься з угандійцем Пітером Окелло в Москві. Поєдинок матиме статус добровільного захисту чемпіонського звання. Але, звісно, у разі поразки Маскаєв позбудеться і золотого пояса, і чемпіонських планів на майбутнє.

Всесвітня боксерська асоціація. Чинний чемпіон світу за версією WBA – росіянин Микола Валуєв. Минулого тижня визначився так званий обов’язковий претендент на бій з непереможним поки що боксерським «Кінг Конгом». Це – Руслан Чагаєв із Узбекистану. Титульний матч запланований на першу половину наступного року.
Міжнародна боксерська федерація. Чинний чемпіон світу за версією IBF – українець Володимир Кличко. Він захистив титул у середині листопада, що дає змогу взяти паузу до літа 2007 року. Хоча офіційного конкурента йому вже призначили. Це – американець Рей Остін. Якщо Кличко відмовиться від бою з ним, то вакантний титул розіграють Остін і Крис Бірд.
Всесвітня боксерська організація. Чинний чемпіон світу за версією WBO – американець Шеннон Бриггс, який цього місяця відібрав золотий пояс у білоруса Сергія Ляховича. Суперниками Бриггса можуть  стати турок Шинан Шаміль Сам або німець албанського походження Луан Красніки.