Земля дорожча за хліб

Столичне об’єднання хлібозаводів «Київхліб» має наміри ліквідувати хлібозавод №1 на вул. Анрі Барбюса, де він займає площу в 2 га.

– Що першого хлібозаводу не буде – це точно, – не заперечила прес-секретар об’єднання Олена Рибалко. – І не далі, як на початку наступного року. Вже припинено виробництво на одному з підрозділів хлібокомбінату №1 – на вулиці Щорса. На інших підприємствах об’єднання вже готуються площі, куди буде перевезено устаткування ліквідованого заводу. Найвірогідніше, за рахунок цього укрупниться хлібокомбінат №11, на вул. Бориспільській.

Проте заступник директора хлібокомбінату №1 Людмила Сієтова заявила, що не володіє інформацією про закриття підприємства.

У «Київхлібі» причиною закриття хлібозаводу назвали погані економічні показники. Хоча головною причиною цього, напевно, є привабливість земельної ділянки у престижному Печерському районі, де розташовано підприємство. У «Київхлібі» таке припущення не підтверджують, мовляв, рішення про використання звільненої території ще не ухвалено. На думку ж ріелторів, на продажу двогектарної ділянки можна непогано заробити.

– У центрі Києва, на вулиці Анрі Барбюса сотка коштуватиме від 60 тисяч доларів, – впевнений голова аналітичного департаменту компанії «Про-консалтінг» Олександр Соколов. – Майбутньому інвестору, можливо, навіть не доведеться повністю руйнувати хлібозавод. Якщо його цехи достатньо великі, там можна зробити торгово-розважальний центр, адже в центрі Києва таких об’єктів небагато.

З неофіційної інформації  також стало відомо, що «Київхліб» одночасно розглядає плани переселення дослідного хлібозаводу №9, що на вулиці Ежена Потьє, а також булочно-кондитерського комбінату, розташованого на вулиці Чорновола.