На Троєщині зведуть спортивну арену

Галина Іванівна CЕМИВОЛОС із Деснянського району має сина-підлітка, якого хотіла б віддати до спортивної секції. Але, за словами жінки, на Троєщині практично немає спортивних споруд, окрім хіба що шкільних стадіонів. Нашу читачку цікавить, чи планується спорудження на Троєщині або Райдужному, де мешкає кілька сот тисяч людей, спортивної арени. Розмови про це раніше, мовляв, точилися, але останнім часом змовкли.

У прес-службі БК «Київ», який і є  ініціатором спорудження на Троєщині спортивного комплексу, повідомили, що баскетбольний клуб спільно з міською владою працює над питанням виділення землі під будівництво арени. Уже визначена земельна ділянка поблизу Московського мосту з боку Троєщини. Місце це – вигідне ще й тому, що тут у недалекому майбутньому проходитиме гілка метрополітену. Нині узгоджуються всі необхідні документи. Після цього розпочнуться проектні роботи. Але вже зараз у клубі повідомили, що майбутній спортивний комплекс буде розрахований на 12-15 тисяч глядачів і призначатиметься не лише для баскетболу, але й для хокею, боксу, гандболу та інших видів спорту. Об’єкт, за попередніми підрахунками, обійдеться приблизно у 20 тисяч євро. Його планують увести в дію через півтора-два роки з моменту закінчення всіх паперових узгоджень.

Чекаємо ваших запитань, пропозицій, зауважень, скарг, побажань на редакційному «гарячому» телефоні 442-97-40, який у режимі автовідповідача працює цілодобово і без вихідних.