Прощання з єврокубками

«Динамо», задовольнившись нічиєю в гостьовому матчі з румунською «Стяуа» – 1:1, змарнувало останній шанс продовжити виступи в єврокубках навесні. Зустріч у Бухаресті пройшла за переваги киян, які повели в рахунку на 29-й хвилині після вдало виконаного Чернатом штрафного. Гості в кілька разів частіше, ніж господарі, безпосередньо атакували ворота, створили низку голевих моментів і навіть забили два м’ячі (Белькевич і Шацьких), однак арбітр відмінив їх, зафіксувавши доволі суперечливі фол Клебера і офсайд у когось з динамівців. У підсумку, вирішальною стала вища виконавська майстерність румунських лідерів. Те, чого ніяк не могли зробити українці та їхні легіонери, віртуозно виконав Діка: невимушено розправившись з Родригу, він технічно поцілив м’ячем у верхній кут воріт з лінії карної зони на 69-й хвилині. Відтак «блакитно-білі», незалежно від результату матчу з іспанським «Реалом», фінішують  в групі четвертими і не потраплять навіть до Кубка УЄФА.

Інші вівторкові матчі в євролізі завершилися так: «Реал» – «Ліон» – 2:2, «Селтик» -«Манчестер Юнайтед» – 1:0, «Бенфіка» – «Копенгаген»-3:1, ЦСКА – «Порту» – 0:2, «Арсенал» – «Гамбург» – 3:1, «Лілль» – «Андерлехт» – 2:2, АЄК – «Мілан» – 1:0. Перепустки до плей-оф уже здобули «Ліон», «Реал» і «Мілан».

Брати Клички на прес-конференції в Києві спростували чутки про повернення на змагальну арену Віталія і підтвердили інформацію про можливість проведення в Києві, на НСК «Олімпійський», об’єднального титульного бою Володимира з Валуєвим, Бриґґсом або Маскаєвим.

Українські клуби зіграли чергові матчі в баскетбольному Кубку Європи. Маріупольський «Азовмаш» обіграв угорський «Атомерому» в гостях з рахунком 80:73 (Ліщук – 15 очок, Ель-Амін і Римац – по 14, Раєвський – 13). А БК «Київ» у Таллінні програв естонському «Калеву» – 64:75 (18 очок – Грир, 15 – Дроздов, 10 – Печеров). 37 очок для господарів здобув Рід.

Топ-новини зі світу спорту: камерунця Ето’О з іспанської «Барселони» знову визнали найкращим футболістом Африки; славнозвісний Мальдіні з італійського «Мілана» оголосив про завершення кар’єри влітку 2007 року; п’ятиразовий олімпійський чемпіон австралієць Іан Торп розпрощався з великим плаванням.