Не поспішайте займати чергу

Наталя Федорівна Зінченко, начальник управління соціального забезпечення Шевченківської райдержадміністрації Києва:

– Підвищення тарифів на комунальні послуги дуже боляче переживають пенсіонери, малозабезпечені сім’ї. Поки що ми не можемо прорахувати наперед, скільки мешканців нашого району матимуть право на одержання субсидії, адже це залежить від метражу квартири, складу сім’ї, її сукупного доходу. У 2-кімнатній квартирі може мешкати двоє пенсіонерів і безробітний син. Або ж, навпаки, син – успішний підприємець. Ми також сподіваємося на муніципальну 10-відсоткову субсидію, яку запропонував Київський міський голова. Гадаю, що і комерційні структури могли б тут проявити своє благодійництво.

Певна річ, на перших порах не уникнути ажіотажу, черг у жеках та відділах із нарахування субсидій. Нині у нас є вісім пунктів, що працюють безпосередньо у жеках. Цього недостатньо для наших 20 жеків, тому маємо намір добиватися, щоб виділили спеціальні приміщення і спеціалістів для нарахування субсидій, якщо не у кожному жеку, то бодай у мікрорайонах.

Хотіла б попросити городян не поспішати займати черги у перший же день місяця. Процедура з нарахування субсидій триватиме упродовж двох місяців і немає значення, коли ви звернулися за нею: 1 грудня чи 31, все одно її нарахують із 1 грудня.