Нас представлятиме молодь

Першим європейським турніром футболістів наступного року стане Кубок чемпіонів СНД і Балтії. Цей традиційний змагальний цикл відбудеться в російській столиці з 20 по 28 січня й матиме статус відкритого завдяки приїзду до Москви команди Сербії.

Україна завчасно підтвердила участь у змаганнях свого чемпіона. Правда, одночасно попередивши організаторів, що донецький «Шахтар» зіграє в Білокам’яній другим складом. Однак не виключено, що плани гірників будуть відкориговані залежно від того, продовжить їх представницька команда виступи в єврокубкові чи ні.

А тим часом уже визначилися майбутні суперники резервістів «Шахтаря». Ними стали чемпіони Латвії, Вірменії та Узбекистану. Латвійське футбольне золото цьогоріч завоював «Вентспілс». Скромну команду з однойменного провінційного міста вивів на вершину наш співвітчизник Роман Григорчук. Уболівальники зі стажем пам’ятають його за виступами в іванофранківському «Прикарпатті» та шепетівському «Темпі», де стрімкий і потужний форвард зажив слави неабиякого стрільця. Для «Вентспілса» тріумф національного рівня  – перший в історії. А от єреванський «П’юник», заснований титулованим футболістом 70-80-х років минулого століття Хореном Оганесяном, став чемпіоном Вірменії вшосте поспіль і в дев’ятий раз загалом. Найсильніший клуб Узбекистану – «Пахтакор» (Ташкент), який свій піввіковий ювілей ознаменував п’ятою підряд перемогою в національних футбольних перегонах.

От який вигляд отримали попередні квартети в результаті жеребкування:

група «А» – Росія, Казахстан, Білорусь, Таджикистан;

група «В» – Азербайджан, Молдова, Естонія, Киргизія;

група «С» – УКРАЇНА, Латвія, Вірменія, Узбекистан;

група «D» – Сербія, Туркменистан, Литва, Грузія.

Нагадаємо, що «Шахтар», виступаючи на Кубкові Співдружності тричі, ніколи не пробивався до фіналу. Зате київське «Динамо» завойовувало головний приз аж п’ять разів.