Екології столиці поставили «двійку»

Кияни  дихають забрудненим повітрям,  а місць для відпочинку стає все менше через тотальне  знищення   парків та скверів.

Нікуди діватися від  автомобільних заторів, машин стає все більше, а питання розв’язок так і не вирішено. Аби випити склянку  чистої води,  мешканці купують фільтри для додаткової очистки.  Громадяни справно платять за вивезення сміття, а воно в багатьох дворах накопичується горами, гниючи і отруюючи довкілля.

Як зробити Київ чистішим, – про це йшлося на засіданні круглого столу, організованого  Київським міським  Будинком природи. В обговоренні проблем узяли участь представники міської влади, державних природоохоронних служб та громадських екологічних організацій.

Начальника Держуправління екології та природних ресурсів в м. Києві Миколу Мовчана прямо запитали про те, чому  державний орган здебільшого лише констатує факти незадовільного стану екології в Києві, а не  докладає належних зусиль для їх подолання.

Насправді ж, порятунок  довкілля  – справа не лише органів влади,  громадських організацій, зрештою, кожного киянина зокрема. Потрібна співпраця  громадських організацій із владними. До речі, у Києві налічується більше ста громадських організацій, тоді як з владою співпрацює  лише десять.
На засіданні круглого столу розробили положення про співпрацю офіційних органів та громадських. Одним із пунктів є  залучення громадських охоронців природи   до  проведедення екологічних експертиз.