Свято на студентській вулиці

Учора українське студентство увосьме відзначило своє свято. Наймасштабніше – в «Українському домі». Після відкриття виставки «Освіта та кар’єра – День студента-2006», віце-прем’єр-міністр України Дмитро Табачник зачитав поздоровлення із Днем студента глави уряду Віктора Януковича.

«Новий уряд уперше затвердив програму будівництва і ремонту студентських гуртожитків. Наступного року, – повідомив віце-прем’єр, – буде збільшено розмір стипендії і кількість бюджетних місць у ВНЗ, наполовину зростуть бюджетні видатки на вищу школу. Проте нам із вами слід підвищувати престиж і рейтинг міжнародних українських університетів, щоб до нас, як колись, їхали на навчання з-за кордону. Україна як учасник Болонського процесу прагне до 2010 року увійти до єдиного європейського освітнього простору, і неоціненна роль у цьому викладачів ВНЗ – професорів, доцентів. Україна зробила стрімкий ривок в освіті – якщо на момент здобуття незалежності нашої держави ми мали 140 студентів ВНЗ на 10 тисяч населення, то нині цей показник сягнув 400,  що наближає нас до рівня найрозвиненіших країн Європи і США».

Дмитро Табачник та міністр освіти і науки Станіслав Ніколаєнко нагородили найобдарованіших студентів Подяками Кабміну і цінними подарунками.