«Кумівства» нема

Юлія Тимошенко хоче «узурпувати демократію», вважає координатор парламентської більшості Раїса Богатирьова. Опозиціонери, за її словами, мають стати «бджолою, яка несе мед в український вулик, а не жалючою осою».

Є претензії й до оточення Віктора Ющенка: мовляв, воно не розуміє намірів президента об’єднати Україну, а тому триває конфлікт між урядом та Банковою. Богатирьова визнала, що корупційні прояви є й у новій владі: це системна проблема всіх урядів. А от звинувачення у «кумівстві» вона відкидає. Недавнє призначення чоловіка депутата Ганни Стеців-Герман на роботу до Кабінету Міністрів – це, виявляється, «професійний підхід у доборі кадрів».

Спробу скасувати політреформу координатор більшості називає зазіханням на державний лад. Але визнає, що в Основному Законі є певні проблеми й він потребує вдосконалення.

Майбутнє міністрів оборони й закордонних справ, за словами депутатки, можна буде вирішити лише після консультацій із Віктором Ющенком. Більшість лише поставила їм незадовільну оцінку, бо вони роблять «неприйнятні речі». Як і головний міліціонер Юрій Луценко. Раїса Богатирьова вважає, що його промові на з’їзді НСНУ із закликом вийти навесні на майдани має дати оцінку Генпрокуратура.

Звітуватимуть перед Верховною Радою не лише президентські міністри, але й, як пообіцяла Богатирьова, висуванці більшості. Найближчим часом про стан житлово-комунального господарства доповідатиме Володимир Рибак.