А в Україну – зась…

Головним завданням Державної прикордонної служби її керівник Микола Литвин вважає розробку концепції діяльності відомства до 2015 року. Передусім – договірно-правове оформлення державного кордону.

Втім, працюючи над стратегічними проблемами, в Державній прикордонній службі розв’язують і тактичні. Прикладом цього може бути і впровадження у практику системи оцінки та аналізу загроз та ризиків, що виникають чи можуть виникнути на українських рубежах. Для цієї складної аналітичної роботи нині відомство готує необхідні офіцерські кадри. За останні п’ять років транспортний потік на кордоні зростає щороку на 10-14 відсотків, тож гостро стоїть питання розбудови нових пунктів пропуску, особливо на західному кордоні. До речі, саме тут прикордонники докладатимуть максимум зусиль для організації протидії незаконним мігрантам.

Приємна новина для тих, хто виїжджатиме за кордон у відрядження, туристичну подорож чи на відпочинок. Віднині прикордон-ний контроль здійснюватиметься тільки щодо громадян, які в’їжджають в Україну. Ну а з України, мабуть, можна буде вивозити і зброю, і наркоту, і навіть… терористичні плани. Контролюють цей процес нехай прикордонники інших країн.