Проблема тільки з дошкільнятами

Громадські слухання з освітянських питань у Подільському районі столиці стали й підбиттям підсумків – адже минула перша чверть. Галина Троян, начальник управління освіти, повідомила зібрання, що районна рада виділила на потреби освітянства набагато більше коштів, ніж торік, і тому вдалося витратити лише на ремонт дахів, шкільних туалетів і харчоблоків понад 6 мільйонів гривень.

Однією з обговорюваних проблем було приємне й довгоочікуване зростання кількості дітей дошкільного віку. У районі планують перепрофілювати одну школу-дитсадок на звичайний дитсадок, бо місць для першокласників достатньо і в найближчих школах. Мріють освітяни про спорудження в центрі Подолу нового дитсадочка, бо ситуація з малятами-дошкільнятами тут, на масивах Мостицький, Вітряні Гори та Виноградар за рік-два таки загостриться. Одне слово: дошкільнята на Подолі потребують особливої уваги.

Обговорили педагоги, батьки та діти ще одну, дуже важливу етичну проблему – про батьківську допомогу школам.

Розмова на цю, гостру для всього столичного освітянства, тему, додала честі подільським освітянам, бо далеко не всі нині наважуються про це говорити.