Із грецької – це похвальна пісня

Пригадуємо пісню на слова Дмитра Луценка, яка донедавна була музичною візитною карткою, своєрідним символом нашого міста. «Грає море зелене, тихий день догора, дорогими для мене стали схили Дніпра...»

Але час плине і вносить свої корективи. Напевне, наша динамічна епоха потребує і відповідного гімну. Щодо побажань і вимог до майбутнього пісенного символу столиці оглядач «ВК» звернулася до письменника Віктора Баранова, голови Київської організації Національної Спілки письменників, члена журі конкурсу зі створення нового гімну:

– Відповідне Положення щодо конкурсу у стадії розробки, але мені здається, що там недостатньо конкретики. Які  моменти мають бути обов’язковими у новому тексті? Зрозуміло: гімн – це твір урочистий, піднесений. У тексті має бути втілено ідею про спадкоємність поколінь нашого древнього міста. Історія, сучасність, майбутнє, краса Києва,  його місце в історії Європи та всієї європейської цивілізації. Завдання надзвичайно складне. Через те я тут більше скептик, аніж оптиміст. Але –  спробуймо! Створили ж, наприклад, свого часу гімн Старокиївського району.

Отож, поки що конкретних текстів-претендентів немає, коментувати нема чого. Добре, що «Вечірка» нагадує про конкурс. Може, це послужить для когось приводом до натхнення.