На які землі чекає аукціон

Заяви деяких політиків про непрозорий розподіл земель Київрадою не відповідають дійсності. Землевідведення проводиться відповідно до чинного порядку надання права на земельні ділянки. Про це в ефірі «Радіо «Київ» заявив голова фракції Блоку Леоніда Черновецького в Київській міській раді Денис Комарницький. Він пояснив:

– Існують земельні ділянки, які знаходяться під чиїмось майном, є такі, в яких уже є власник чи користувач і він може змінити їх цільове призначення, а є ділянки, на які люди почали оформляти право на користування ще рік-півтора тому. Саме щодо цих ділянок і точаться найбільші суперечки, оскільки ця земля не може виставлятися на аукціон. Тому відповідно до чинного порядку надання права на земельні ділянки ми можемо давати можливість проводити там роботи на умовах оренди.

Комарницький також наголосив, що нині депутат із будь-якої фракції може прийти на засідання комісії землекористування і там поставити запитання, висловити сумніви, запропонувати свої підходи, а не влаштовувати на сесії піар-акції, як це було під час останнього засідання Київради.

Депутат запевнив, що земельні ділянки, які не знаходяться під власністю, обов’язково виставлятимуться на аукціоні. Проте, за його словами, земельне і управління архітектури – ті, від кого залежить проведення аукціонів – недопрацьовували. Саме тому протягом кількох років було проведено лише 10 аукціонів. «Це – надто мало, оскільки земельні аукціони повинні проводитися, а ділянки для цього – ретельно готуватися», – зазначив Комарницький.