«Динамо» – «Шахтар»: війна інтересів

Григорій Суркіс офіційно відреагував на заяву Рината Ахметова (обидва – на знімку) про можливу корупцію в українському футболі. «Я не володію жодною акцією футбольного клубу «Динамо» і не належу до його керівництва, – стверджує президент Федерації футболу країни. – Безпосереднє керівництво київським клубом я передав своєму братові ще тоді, коли сам очолював Професіональну футбольну лігу».

Олександр Заваров, головний тренер «Арсенала», назвав фарсом засідання бюро ПФЛ, на якому схвалено рішення про перенесення календарного матчу «Карпати» – «Арсенал», який не відбувся 5 листопада через негоду, на 2 грудня. «Два роки тому в схожій ситуації, – нагадав Заваров, – «Борисфену» зарахували технічну поразку. Натомість львів’ян, які взагалі не подбали про встановлення електропідігріву на своєму стадіоні, «покарали» мінімальним штрафом за відсутність розмітки. Якщо ПФЛ обслуговує інтереси вибраних команд, то ми взагалі відмовляємося від цих трьох очок і подорожувати до грудневого Львова не будемо».

Франц Беккенбауер, президент німецького «Байєрна», висловився за лімітування чужинців у бундеслізі. «Я підтримую формулу «6 плюс 5», за якою щонайменше шість футболістів мали б змогу захищати кольори національної команди країни, в чемпіонаті якої вони виступають», – заявив видатний німецький футболіст, тренер і функціонер. На його думку, засилля чужинців, котрі погано розуміють одне одного, шкодить командній грі.

Німецька бундесліга, 11-й тур: «Штутгарт» – «Гамбург» – 2:0. «Нюрнберг» – «Вердер» – 1:2 (Банович, 90, пн – Фрингс, 32, Дієгу, 79). «Борусія» Д. – «Алеманія» – 0:0. «Майнц» – «Вольфсбург» – 1:2.

Кубок Європи з баскетболу: «Хімік» (Південний) – «Шарлеруа» (Бельгія) – 79:81 (23:27, 25:24, 13:16, 18:14). Найрезультативніші гравці: Келлі, 20 очок, Джурич, 18, Кольченко, 14 – Біґґс, 23, Грейс, 14.