Доброта як норма життя

В Україні розпочалася міжнародна благодійна  акція «Всесвітній день допомоги дітям у МакДональдз».

Зібрані кошти буде спрямоване на купівлю сучасного діагностичного устаткування для кардіологічних і реанімаційних відділень обласних дитячих лікарень у Вінниці, Дніпропетровську, Донецьку, Запоріжжі, Києві, Львові, Миколаєві, Одесі, Сімферополі, Харкові, Черкасах і Чернігові.

Учасником акції може стати кожна добросерда людина – до 19 листопада прийти в один з ресторанів МакДональдз (в Україні їх 57) і лише за 1 гривню купити символічну «долоньку».

Як і в минулі роки, першу «долоньку доброти» придбала олімпійська чемпіонка Катерина Серебрянська.

– Катю, ви є головою листопадового дитячого клубу. Кого ще, крім своїх друзів, ви хотіли б побачити в цьому клубі?

– Усіх політиків. Я пропоную їм хоча б на кілька секунд забути про суперечки,  доторкнутися до дитячої долоні й відчути, як б’ється маленьке серце.
– Через півтора місяця закінчиться офіційний Рік захисту прав дитини...

– Якщо ті кілька секунд, про які я говорила, будуть прожиті не в показних доброті й розумінні, акція добра ніколи не припиниться і стане нормою нашого життя.

«Всесвітній день допомоги дітям» в Україні є спільним і не єдиним проектом компанії «МакДональдз» і Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000», який патронує Катерина Ющенко. Свою згоду на підтримку дали Сергій Бубка, Олександр Волков, Лілія Подкопаєва, Яна Клочкова, Ігор Пелех, гурт «Танок на Майдані Конго».