«Квітка і ніж» Віа Гри

«Віа Гра» дала третю за всю свою історію прес-конференцію.   На зустріч із журналістами завітали продюсер групи Дмитро Костюк і Костянтин Меладзе – головний креативний рушій групи. «Я збираю емоції та імпульси людей, котрі оточують мене, і від цього відштовхуюсь, коли пишу пісні, – каже він, – усе беру з життя, нічого не винаходжу».

«Віа Гра» – найуспішніша українська група. Альбом найкращих пісень «Діаманти», що вийшов торік, продано накладом у півмільйона копій. У вересні цього року група завершила роботу над другим англомовним альбомом «ВіаГрафія». Планується, що платівка вийде навесні 2007 року, подія супроводжуватиметься серією концертів. А найближчим часом з’являться збірка відеокліпів і всі попередні альбоми групи у форматі МР3.

На прес-конференції було презентовано новий відеокліп групи на пісню «Квітка і ніж». У ньому лірична героїня вбиває ножем свого коханого. «Було б добре, якби чоловіків у світі стало менше, – кажуть дівчата з «Віа Гри». – Тоді було б менше загрози для дівчат». Режисер ролика – Алан Бадоєв. Під час зйомок, за сценарієм, Віра Брежнєва мала гуляти під дощем. Воду на неї лили чотирнадцять годин. «Згодом режисер попросив зіграти істерику, – пригадує дівчина. – Грати вже нічого не було потрібно». Альбіна Джанабаєва сиділа у в’язниці. «Коли на мене одягнули наручники, я відчула несвободу, – розповідає співачка. – Це було жахливо». Роль Ольги Корягіної – у ліжку: «Було незвично перебувати у ньому одразу з багатьма людьми – оператором, його помічником, гримером, актором».

Нині «Віа Гра» працює вже у третьому складі. Деякі з попередніх учасниць колективу – Олена Вінницька, Світлана Лобода – успішно розвивають сольну кар’єру. «Ми мостів за дівчатами не спалювали, – каже Дмитро Костюк. – Із задоволенням би зібрали всіх на одній сцені, але такої великої ще не побудували. Саме зараз у «Віа Гри» – золотий склад».

Дівчата кажуть, що роботою задоволені, але секретів особистого життя не розкривають. Спростовують чутки про те, що за десятихвилинне запізнення на репетицію очікує штраф – сто доларів. «Штрафів узагалі немає, але дисципліна і пунктуальність – така ж невід’ємна частина нашої професії, як пластика чи вокальні здібності», – зауважують учасниці «Віа Гри». Аналогічна прес-конференція має відбутися 9 листопада у Москві, де група шалено популярна. Тим часом Дмитро Костюк натякає, що, можливо, почне співпрацювати з Ані Лорак – допоможе їй вийти на російський ринок. А ще – відкриє до кінця року цілодобовий музичний телеканал.