У Щербаня негодовані коні

На  вчорашній спільній із генеральним секретарем Інтерполу Рональдом Ноубулом  прес-конференції міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко розкритикував і назвав нелогічними дії депутатів Партії регіонів.

Нагадаємо, що 3 листопада в Генпрокуратуру надійшло письмове клопотання за підписами кількох нардепів згаданої партії, які просили органи досудового слідства в разі повернення екс-губернатора Сумщини В. Щербаня в Україну із США передати його на поруки. Свою думку з цього приводу висловив і президент. Узяття на поруки він охрестив «красномовним, але вельми сумнівним».

А прем’єр-міністр Віктор Янукович вважає, що у ситуації із Володимиром Щербанем мають розібратися правоохоронні органи й суд.

– Єдине, що пояснює ситуацію, – звільнення втікача відбулося в День захисту тварин. Коні у нього  на Сумщині  негодовані, – сказав Луценко, натякаючи на стайню, власником якої є колишній губернатор.

Юрій Віталійович переконаний, що єдиний спосіб змусити відповісти перед законом тих, кого звинувачують у злочинах, – позбавити Генпрокуратуру функцій досудового слідства. Тоді, за його словами, міліція гарантуватиме професійність у доведенні справ до суду. Головний міліціонер порадив генпрокурору Медведькові заробити для держави гроші на Щербані. Як американці. Взяти заставу. Американці ж стягнули з колишнього губернатора Сумщини чотири мі-льйони доларів.

Опинившись на рідній землі, Володимир Щербань розповів, що на чужині йому снилася Україна. Він також заявив, що перебуває в статусі підозрюваного. Звинувачення, за його словами,  не було й  найімовірніше не буде.

А на Сумщині завирували студентські пристрасті: збирають гроші на квиток своєму кривднику – хай повертається до Америки, куди втік від народного гніву.  Молодь готова вдатися й до акцій протесту продемонструвати силу студентського спротиву. Сумські студенти запевняють: після півторарічного спокою центральний майдан міста знову здригатиметься від гучних гасел «Щербань – геть!».