Голосували і галасували. Результатів мало

Після того, як минулого четверга сесію Київради було фактично зірвано, початок учорашнього пленарного засідання був спокійним. Депутати від фракції БЮТ залишилися задоволеними своїм розміщенням у сесійній залі – їх розсадили в одному секторі. До порядку денного було внесено 176 питань.

Робота депутатів розпочалася, як завжди, з «розминки» у вигляді депутатських запитів і заяв. БЮТ заявив про необхідність скасування ухвали попередньої сесії на дозвіл виконавчому органу підвищити тарифи на житлово-комунальні послуги. На що міський голова Леонід Черновецький заявив: люди, які мають доходи менш ніж 1500 гривень на місяць, платитимуть за комунальні послуги менше. За його словами, вперше у Києві буде реалізовано технологію, за якою багаті платитимуть за бідних, і така тенденція зберігатиметься в майбутньому. Леонід Михайлович зазначив, що мерія організує пряму телефонну лінію, за якою люди зможуть звертатися за субсидіями.

Потім новітня система «Рада» дала збій і довелося оголошувати перерву, аби її полагодити: голосувати «вручну» депутати не забажали. Але перерва не пішла на користь, бо після неї народні обранці почали працювати менш результативно.