Окружна дорога нас цивілізує

Як ми повідомляли, навколо Києва буде зведено нову окружну дорогу протяжністю 100 – 130 км, яка проляже через Васильків і Бровари. Точні периметри траси магістралі поки що не розголошують, оскільки, за словами чиновників, уже нині спритники починають скуповувати за можливою трасою землю, аби потім продати її значно дорожче.

Планами щодо масштабного будівництва ми поцікавилися у начальника управління житлово-комунального господарства, промисловості, енергетики, транспорту і зв’язку Київської обласної держадміністрації Володимира Максименка.

– Наша адміністрація звернулася до уряду і столичної влади з ініціативою побудувати цю дорогу, – розповів Володимир Миколайович. – Якщо плани будуть втілені в життя, за масштабами це буде всеукраїнське будівництво. До роботи залучено проектні інститути, ведуться переговори щодо джерел надходження коштів. Уже є й інвестори, які пропонують вкласти кошти в будівництво окружної дороги. Її важливість складно переоцінити. По-перше, магістраль дасть змогу розвантажити столицю від транзитного транспорту. По-друге, навколо дороги бурхливо почне розвиватися інфраструктура, у чому зацікавлені всі. До того ж, стоїть питання винесення з Києва промислових підприємств, які, думаю, зручно буде розташувати навколо окружної дороги. Це також сприятиме всебічному розвитку прилеглої території.