Столицю обігріли

Нинішнього року погода зіграла з киянами поганий жарт: похолодання до середньодобової температури +8 (така температура  має триматися протягом п’яти діб, а лише тоді починається опалювальний сезон) цього разу настало раптово, 15 жовтня. Але опалювальний сезон у Києві розпочався навіть ще до настання, так би мовити, нормативних холодів – 10 жовтня.

Згідно з розпорядженням Київського міського голови подбали насамперед про комфорт у пологових будинках, дитсадках і лікувальних закладах. Звісно, були й певні труднощі, пов’язані з виділенням ресурсів природного газу. Але ця проблема стосується  не лише Києва, тому  розв’язувалася на державному рівні. Нині затримки з підключенням до тепла виникають лише з вини житлових організацій,  що утримують будинки: вони мають своєчасно подати форму Є8, засвідчивши тим самим готовність споруд до приймання теплоносія.

Як запевнив заступник голови КМДА Денис Басс, для повного пуску опалювального сезону в Києві є усі можливості й відповідні ресурси. За інформацією «Київенерго», вже 22 жовтня енергетики та житловики підключили  до тепла майже весь Київ.