Де і як купити зірку

«Кохана, я подарую тобі зірку...» А чому б і ні? Вічний і не тільки на Землі подарунок. Хто в черзі за зірками? Я за вами!

До  планетарію купувати не підемо. Там сумнівної комерції не схвалюють. Так само і в Міжнародній асоціації астрономів: «Ви купуєте космічні га на Марсі? А якщо там знайдуться «місцеві» розумні істоти – як тоді доведете свої права на «землю»? Влаштуєте зоряні війни а-ля натюрель? А якщо вірити в НЛО, то можна припустити, що прилітають до нас тарілочки не просто так, а фрактують нашу блакитну планету для своїх альдебаранських і альфацентаврівських латифундистів».

Як можна сперечатися з ученими? Немає в них у. о. і «романтизму». А якщо у вас з у. о. усе гаразд – шукайте допомоги в Інтернеті. Більш ніж 20 000 сайтів готові надати інформацію про те, де, хто і скільки продає. Торгують в основному іноземці. Але трапляються і наші представництва. Для нетерплячого і дуже благополучного клієнта – замовлення оформлять за добу. Для звичайних покупців – три дні з моменту оплати послуг. Крім зіркової ціни, враховують доставку (для Києва – від 5, для регіонів – від 15 до 25  у.о.) і відповідне оформлення. Подарунковий набір із зоряною картою і футляром у стилі ретро з коштовної деревини і дорогоцінного металу може затягти до 500 у. о. Нова послуга, звичайно за у. о., – замість кур’єра до вас приїде… космонавт. І принесе вам зірочку на блюдечку з блакитною смужечкою.

Скільки коштує зірка? Відповідає Наталя N – менеджер дуже солідної компанії із зоряної нерухомості:  «Усе залежить від її величини. Перша категорія (1-4 яскравість – видно неозброєним оком) від 2 до 10 $ тис., за дрібні світила (11-15 яскравість – можна розгледіти в потужний мікроскоп) – від 17 до 250 $. На жаль, кількість першорядних зірок обмежена, і купують їх лише солідні і респектабельні клієнти. А на дрібні нема відбою. Романтики у нас бувають рідко. Зірку для коханої дівчини купує кожен двадцятий клієнт. А для шефа чи партнера по бізнесу – кожен третій. Іноді назви (за бажанням замовника зірку можуть назвати новим іменем) бувають дуже оригінальними. Наприклад: Світлана Ігорівна – «І Гора Світла», Даша й Олексій (подарунок молодятам) – «Да-а». Та вистачає і таких нудних  стандартних назв, як «Дорогий Сан Санич» або «Золота Віруня».

…І віра, і надія, і любов – весь Всесвіт за у. о. За  номіналом. Із сертифікатом, мапою і лазерним диском з голосами космосу, фільмом «Чужий» і піснею у виконанні гурту «Земляни». А як будуть називатися земляни, коли знайдеться який-небудь «надзвичайно солідний і дуже достойний клієнт» і купить сертифікат на нашу блакитну планету?