Неприємне сусідство

Ганна Іванівна ЗОРЧЕНКО із Святошинського району поскаржилася на те, що на подвір’ї дитячої поліклініки Шевченківського району, що на вулиці Салютній, 23, утворилася стихійна стоянка автомобілів. Тут також мешканці навколишніх будинків вигулюють своїх собак. У розташованому поруч приватному магазинчику торгують спиртними напоями і пивом, і нетверезі чоловіки вмощуються з пляшками на газонах біля дитячої поліклініки. І все це змушені спостерігати й обходити мами з дітьми, які приходять на прийом до лікарів. Хіба можна вважати таке сусідство допустимим, справедливо обурюється наша читачка.

Як пояснив головний лікар дитячої поліклініки Шевченківського району Андрій Борисович ВІЛЕНСЬКИЙ, територія лікувального закладу не має огорожі, тому, зрозуміло, на неї заходить і заїжджає будь-хто. На зведення паркану у поліклініки немає ні коштів, ні відповідного дозволу архітектурного управління. Адміністрація поліклініки не раз зверталася з проханням до власника магазину навести лад на своїй території, що впритул підходить до дитячої поліклініки, але там це роблять від випадку до випадку. На жаль, не допоміг і дільничний міліціонер. Хоча міг би зробити припис власникові магазину про недопустимість торгівлі спиртними напоями поблизу дитячого закладу,  а також проконтролювати його виконання. Та й місцевим випивохам було б незатишно вживати напої під пильним наглядом міліціонера. За словами головлікаря, він тримає це питання на контролі і сподівається найближчим часом за допомогою дільничного Богдана Кляпка навести лад на території поліклініки та поблизу неї. Хоча справедливо вважає, що й мешканці прилеглих будинків, діти яких теж є пацієнтами лікувального закладу, могли б виявити більше відповідальності і знайшли б інше місце для вигулювання своїх собак.

Чекаємо ваших запитань, пропозицій, зауважень, скарг, побажань на редакційному «гарячому» телефоні 442-97-40, який у режимі автовідповідача працює цілодобово і без вихідних.